Ingredienser
Ingredienser til sauce:
- 1/2 dl olivenolie
- 25 g smør
- 2 pæne løg i skiver
- 2-3 friske røde chili
- 1 dåse hakkede tomater
- evt. Jalapeño peber til pynt
Ingredienser til oksefilet:
- 4 bøffer (mindst 600 gram)
- 200 gram bacon tern eller strimler
- lidt olivenolie
- 1 hakket løg
Tilberedning
Sauce:
Start med saucen:
- Rens chilierne og skær dem i strimler.
- Varm olie og smør på en pande og steg løg og chilier ved middelstærk varme i ca. 5 minutter til løgene er gyldenbrune.
- Hak tomaterne og tilsæt dem sammen med det meste af deres saft.
- Smag til med salt og peber mm. og lad saucen snurre sagte i 1/2 time til den tykner.
- Smag på den igen og tilsæt evt. lidt chili sauce.
Saucen kan evt. laves i forvejen.
Oksefilet:
- 1 kvarter før servering skæres bøffer og bacon i strimler på 1 1/2 - 2 cm bredde.
- Varm en tykbundet pande op, steg baconstrimlerne sprøde og tag dem op på et stykke køkkenrulle.
- Hæld olien på panden og steg løgene gyldne
- Tilsæt kødstrimlerne og steg dem med i 3-5 minutter. Rør ofte rundt i panden. Drys med krydderier.
- Hæld pandens indhold i en lav serveringsskål og hold det varmt. Hæld saucen på bøf-panden, lad den koge op og bland bacon-strimlerne i.
- Hæld saucen over kødet, pynt med Jalapeño strimler.