Pasta med kødboller og bacon

Ingredienser

Ingredienser til kødboller:

  • 400 gram hakket kalvekød
  • 1 lille løg - evt. 1/2 stort løg
  • 2 spsk. frisk hakket basilikum
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • 1 - 1 1/2 dl mælk
  • 50 gram smør eller olie
  • salt og peber
     

Ingredienser til pasta m. tomatsauce:

  • 250 gram pasta
  • 150 gram bacon i tern
  • 1 lille løg - evt. 1/2 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 modne tomater
  • 100 gram fine ærter
  • sukker

Tilberedning

  • Riv eller fint-hak løget og hak basilikum.
  • Bland kød, rasp, løg, æg og krydderier i en skål og rør det godt sammen.
  • Tilsæt mælken lidt efter lidt og rør det til en fast fars
  • Varm olie/smør på en pande
  • Form kødbollerne med en teske til små kødboller og steg dem gyldne på panden. Vend dem et par gange.
     
  • Sæt en stor gryde vand m. salt i kog.
  • Tag en bred tykbundet gryde og rist bacon sprødt - tag det op og læg det på fedtsugende papir. Gem baconfedtet fra panden.
  • Hak løg og hvidløg fint og skær tomaterne i tern.
  • Rist løgene i baconfedtet og tilsæt derefter tomaterne samt 1/2 dl vand.
  • Kog saucen igennem og smag til med salt, peber og sukker
     
  • Kog pastaen al dente og kom den derefter i tomatsaucen og lad det koge i ca. 1 minut.
  • Vend ærter, bacon og kødboller rundt i pastaen/saucen og server med det samme.
  • Pynt evt. med lidt friske krydderurter f.eks. basilikum.