Ingredienser
Ingredienser til kødboller:
- 400 gram hakket kalvekød
- 1 lille løg - evt. 1/2 stort løg
- 2 spsk. frisk hakket basilikum
- 1 æg
- 3 spsk rasp
- 1 - 1 1/2 dl mælk
- 50 gram smør eller olie
- salt og peber
Ingredienser til pasta m. tomatsauce:
- 250 gram pasta
- 150 gram bacon i tern
- 1 lille løg - evt. 1/2 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 10 modne tomater
- 100 gram fine ærter
- sukker
Tilberedning
- Riv eller fint-hak løget og hak basilikum.
- Bland kød, rasp, løg, æg og krydderier i en skål og rør det godt sammen.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt og rør det til en fast fars
- Varm olie/smør på en pande
- Form kødbollerne med en teske til små kødboller og steg dem gyldne på panden. Vend dem et par gange.
- Sæt en stor gryde vand m. salt i kog.
- Tag en bred tykbundet gryde og rist bacon sprødt - tag det op og læg det på fedtsugende papir. Gem baconfedtet fra panden.
- Hak løg og hvidløg fint og skær tomaterne i tern.
- Rist løgene i baconfedtet og tilsæt derefter tomaterne samt 1/2 dl vand.
- Kog saucen igennem og smag til med salt, peber og sukker
- Kog pastaen al dente og kom den derefter i tomatsaucen og lad det koge i ca. 1 minut.
- Vend ærter, bacon og kødboller rundt i pastaen/saucen og server med det samme.
- Pynt evt. med lidt friske krydderurter f.eks. basilikum.