Tomat suppe m. bacon tern

Ingredienser

  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dl tomatpure
  • 100 gram bacon tern
  • 2-3 store hakkede løg (300 g)
  • 1-2 finthakkede fed hvidløg
  • 1 dl hakket frisk basilikum
  • 1 1/2 dl vand
  • 2 tsk raps- eller olivenolie
  • salt, peber, paprika

Tilberedning

  • Varm olien op i en gryde
  • Svits løg og hvidløg heri i 1 minut
  • Tilsæt tomater, tomatpure og vand.
  • Lad suppen koge uden låg i 15 minutter
  • Tilsæt basilikum
  • Smag til med salt, peber og paprika
  • Steg bacon og rør det i suppen.

Tip:

  • Suppen kan serveres i små skåle; drys da bacon og lidt frisk basilikum i hver skål
  • Kog evt. også små suppehorn pasta og tilsæt til suppen
  • Server med godt groft brød