Ingredienser
- 800 gram hvedemel
- 7.5 dl vand
- 70 gram / ~ 1 dl skårne rugkerner
- 70 gram / ~ 1 dl knækkede hvedekerner
- 25 gram gær
- 3 måletsk. salt
Tilberedning
- Kernerne koges med 2.5 dl vand i 5 minutter hvorefter de afkøles i ca. 30 min.
- Tilsæt yderligere 5 dl. lunken vand og rør gæren ud.
- Tilsæt salt og 3/4 af hvedemelet. Ælt dejen godt.
- Tilsæt yderligere hvedemel indtil dejen har en passende konsistens (skal klæbe en smule til hænder og bord).
- Overdæk dejen og sæt den til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
- Slå luften ud af dejen og rul den ud. Skær et passende antal klumper ud og form dem til boller eller mini flütes.
- Bollerne tildækkes og efterhæver ca. 45 minutter et lunt sted.
- Bollerne pensles med mælk eller vand og ridses på skrå.
- Bages i en forvarmet ovn ca. 25-30 minutter ved 220 grader.