Apotekergryde

Ingredienser

  • 125 gram bacon i tern
  • 250 gram rå skinketern
  • 125 gram Cocktailpølser
  • 400 gram løg
  • 400 gram champignon
  • 2 tsk. paprika
  • 4 dl. svinebouillon
  • 2 spsk. Maizena majsstivelse
  • 0.5 dl.mælk 
  • Salt
  • Peber

Hvis man foretrækker det, kan man bruge fløde istedet for mælk.

Tilberedning

  • Baconen steges i en gryde uden fedtstof.
  • Tilsæt svinekødet og lad det svitse med i 3-4 min.
  • Kom derpå løg i tern og champignoner i skiver ved og lad også dem svitse med i ca. 4 min.
  • Tilsæt paprika og bouillon og lad retten småsimre i 10 min.
  • Rør majsstivelsen ud i mælken og hæld jævningen i gryden under omrøring. Lad saucen koge op 
  • Tilsæt cocktailpølserne og lad dem koge med i et par minutter.
  • Smag til med salt og peber.

Serveres f.eks. med kogte ris eller kartoffelmos.