Oksekødstærte

Ingredienser

Grunddej:

  • 250 g Mel
  • 150 g Margarine
  • 1/2-1 tsk. Salt
  • 2-3 spsk. Koldt vand eller Kærnemælk
  • Alternativt kan man købe en færdig tærtedej
     

Fyld:

  • 1 Løg
  • 500 g Hakket Oksekød
  • Salt
  • Peber
  • Paprika
  • 1 ds. hakkede Tomater
  • 1 Æg
  • 1 dl. Fløde

Tilberedning

Dej:

  • Smuldre mel og margarine til en grynet masse.
  • Rør salt i og sammel dejen med vand eller kærnemælk, som tilsættes lidt af gangen.
  • Læg dejen koldt ca. 1 time.
  • Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform.
  • Sæt formen i køleskabet 15 min.
     
  • Prik dejbunden og klem dobbelt alufolie strimler om dejkanten.
  • Forbag 15 min. midt i ovnen ved 200°
  • Fjern folien og bag 5 min mere.
  • Nu er dejbunden klar til at blive fyldt og bagt færdig.
     

Fyld:

  • Svits løg og kød og tilsæt krydderier.
  • Hak tomaterne og bland det med kødet.
  • Hæld/læg det i tærtebunden.
  • Pisk ægget med fløden og lidt salt og peber, og hæld det over fyldet.
     

Bag tærten ca. 15 min. ved 210°.