Ingredienser
Grunddej:
- 250 g Mel
- 150 g Margarine
- 1/2-1 tsk. Salt
- 2-3 spsk. Koldt vand eller Kærnemælk
- Alternativt kan man købe en færdig tærtedej
Fyld:
- 1 Løg
- 500 g Hakket Oksekød
- Salt
- Peber
- Paprika
- 1 ds. hakkede Tomater
- 1 Æg
- 1 dl. Fløde
Tilberedning
Dej:
- Smuldre mel og margarine til en grynet masse.
- Rør salt i og sammel dejen med vand eller kærnemælk, som tilsættes lidt af gangen.
- Læg dejen koldt ca. 1 time.
- Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform.
- Sæt formen i køleskabet 15 min.
- Prik dejbunden og klem dobbelt alufolie strimler om dejkanten.
- Forbag 15 min. midt i ovnen ved 200°
- Fjern folien og bag 5 min mere.
- Nu er dejbunden klar til at blive fyldt og bagt færdig.
Fyld:
- Svits løg og kød og tilsæt krydderier.
- Hak tomaterne og bland det med kødet.
- Hæld/læg det i tærtebunden.
- Pisk ægget med fløden og lidt salt og peber, og hæld det over fyldet.
Bag tærten ca. 15 min. ved 210°.