Svensk pølseret

Ingredienser

  • 1 1/4 kg. kartofler
  • 4 løg (ca 400 gram)
  • 400 gram wienerpølser eller røde pølser
  • 1 stor dåse koncentreret tomatpure
  • 4 dl skummetmælk eller letmælk
  • 2 tsk rapsolie
  • 1 tsk salt til at koge kartofler
  • 1 tsk salt til selve pølseretten
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk sukker
  • 1 knivspids peber

Tilberedning

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern eller skiver
  • Kog i en gryde med vand tilsat salt - koges ca. 20 minutter til de er møre
     
  • Hak løgene og skær pølserne i skiver
  • Varm olien op i en stor stegegryde
  • Steg pølserne og svits løgene i ca. 5 minutter
  • Tilsæt paprika, tomatpure, salt, peber, sukker og mælk og rør det rundt.
  • Tilsæt kartoflerne og lad det koge et par minutter.
  • Smag til med salt og peber.