Pollo con Pina – Ovnstegt kylling med peberfrugt og ananas

Ingredienser

  • 2 mellemstore kyllinger, alternativt udskåret kyllingebryst m. skind
  • 1 frisk ananas, alternativt 1 dåse ananas i ringe
  • 2 peberfrugt.
  • 1 jalapeno-chilipeber eller anden stærk chilipeber
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg (kan evt. undlades hvis man ikke bryder sig om det)
  • 1 terning hønsebouillon - alternativt 1 skefuld hønsefond
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 knivspids cayennepeber
  • paprika og alm. chili krydderi efter behov
  • salt og friskkværnet peber

Tilberedning

  • Opvarm ovnen til 200 grader
  • Skyl peberfrugterne og chilien, skær dem over på langs, fjern kernerne og skær dem i små stykker.
  • Pil løget, skær det i stykker og bland det sammen med chilien og peberfrugten.
  • Pil hvidløgene og pres dem ud over peberfrugterne .
  • Opvarm 2 spsk. olivenolie og svits løg, chili og peberfrugterne under låg i 5 minutter.
  • Skær ananas i små stykker på ca. 1 cm og bland det sammen med peberfrugterne
  • Smag til med cayennepeber, paprika, chili, salt og peber.
  • Put det hele i et ovnfast fad.
  • Opløs bouillon i en kop varmt vand og hæld det over grønsagerne.
  • Vask kyllingerne grundigt og tør dem. Skær hver af kyllingerne i 4-6 stykker.
  • Opvarm 3 spsk olivenolie i panden og steg kyllingerne i 2 1/2 minut på hver side.
  • Læg kyllingerne oven på grønsagerne. Drys evt. med paprika og chili.
  • Sæt fadet i ovnen 35-45 minutter. De sidste 5 minutter på grill for at give kyllingerne en fin farve.
     

Serveres med ris, groft brød og salat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *