Grovboller

Ingredienser

  • 800 gram hvedemel
  • 7.5 dl vand
  • 70 gram / ~ 1 dl skårne rugkerner
  • 70 gram  / ~ 1 dl knækkede hvedekerner
  • 25 gram gær
  • 3 måletsk. salt

Tilberedning

  • Kernerne koges med 2.5 dl vand i 5 minutter hvorefter de afkøles i ca. 30 min.
  • Tilsæt yderligere 5 dl. lunken vand og rør gæren ud.
  • Tilsæt salt og 3/4 af hvedemelet. Ælt dejen godt.
  • Tilsæt yderligere hvedemel indtil dejen har en passende konsistens (skal klæbe en smule til hænder og bord).
  • Overdæk dejen og sæt den til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
  • Slå luften ud af dejen og rul den ud. Skær et passende antal klumper ud og form dem til boller eller mini flütes.
  • Bollerne tildækkes og efterhæver ca. 45 minutter et lunt sted.
  • Bollerne pensles med mælk eller vand og ridses på skrå.
  • Bages i en forvarmet ovn ca. 25-30 minutter ved 220 grader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *